TRAPPERNS
LÄNKARANNA-SARA PERSSON

http://jagarinnan.wordpress.com

En extremvacker hemsida, med tonvikt på hundar... och jakten med spetshundar efter företrädesvis älg, och om tillfälle ges även björn. Anna-Sara är en väldigt god fotograf, med nogsam blick för det vackra och sköna utanför husets väggar...

BJÖRN KARLSSON

www.kolgardenshunting.dinstudio.se

Så fantastiskt roligt att min gamla lärare och inspiratör har fått till en hemsida! Den måste bara besökas. Vill du ha en högst personlig guide och stigtrampare framför dig, så lägg gärna resan upp till Vilhelmina och Björn. Hans berättarkonst kommer att locka dig till traktens alla skatter, många år framåt! Lycka till Björn!

CAFÉ GIMÅRASTEN
www.gimaratsen.se

Detta ställe måste utgöra Er sommars fiskestopp! Dessutom en rykande färsk återförsäljare...

CAMP LAPPONIA
www.lapponia-jakt.com

 
Emil, en vän sedan länge är etablerad - men i Åsele. Grannkommunen i söder kan erbjuda lika mycket som Vilhelmina, fast i en smula sydligare bredd. Emil är erfaren som en gammal uggla och vänder sig främst till utländska gäster.

COURONIAN
www.couronian.com

 
Jag levererar förstklassiga skinn till en god bekantskap i Bromma. Inese Ljunggren ser till att det fabriceras väldigt hantverksskickliga möbler, i bland annat träsniderier. Lägg speciellt märke till pallen med sits av bäverskinn, av Trappern!

EVALD HELLGREN
www.ideverkstaden.com

Min gode vän, sponsor, ledsagare, idékläckare och fälltillverkare Evald Hellgren i Örträsk. Han har varit mycket hjälpsam och stöttande genom åren. En hemsida som inte får låta vara obesökt! De väldigt kända och driftsäkra fällorna ”IHJÄL” är han tillverkare för.

FLUGFISKE, ALLT OM FLUGFISKE
www.rackelhanen.se

 Här finns verkligen allt om flugfiske, och då menar jag allt! Första gången jag drog förbi på den här sidan så blev jag bara förvirrad, så mycket! Allt läsvärt, från minsta fluga till längsta flugspö - kanon. Här är ett citat: "Flugfiskemagasinet Rackelhanen allt om flugfiske, på Internet sedan 1995"

FOXDALENS KENNEL
www.foxdalens.se

Reino uttryckte det själv som att hans hemsida inte var något märkvärdigt, och en del i stil med att "man gör så gott man kan". När jag väl besökte sidan så fanns där massor! Vikten ligger i Spaniel och Finska stövare... Scanna gärna av fotoalbumet, det borgar för en god referens.

GUIDO HEROLD
www.samaki666.de/

Min vän och kund i Tyskland har en alldeles egen, och mycket spännande hemsida - eller blogg kanske är det rättare namnet på den. Guido är enligt mig extrem hantverkare av silvriga föremål, med grund hos viltet så klart. Han är silversmed med helt andra tankar och förmågor mot för många andra. Jag tycker att hans smycken närmast kan beskrivas i enlighet med kategorin; världsklass. Vill du se något som inte många har både sett och gjort, så ska du genast besöka hans hemsida...

HUNDAR & JAKTÄVENTYR
www.forswards.se

En mycket fin hemsida var det första intrycket jag fick! Familjen Fors och Wards erbjuder mycket, bland annat kurser och utbildningar inom jakt och skytte, jakt och äventyrsupplevelser samt har även en egen kennel! Gästboken talar sitt tydliga språk för nöjda gäster och kunder!

JAKT OCH FISKEUPPLEVELSER I VILHELMINA
www.vilhelminaaventyr.se

 
Jag önskar min närmare bekant David Fjällström stort lycka till med att få andra människor att uppleva Vilhelminas omnejd! Riktigt skoj med någon glasklart seriös som tar sig an... Jakt, fiske och upplevelser!

KOLGÅRDEN AB
www.kolgarden.se


Vilhelmina kommuns mest vackert belägna camping av alla! Bara ca. 4 kilometer nordväst om samhället kan man bo i tält, husvagn, enklare stuga eller rent lyxbetonat i suterränghus. Att servicehus finns är självklart. En byggnad som rymmer relaxavdelning, matsal, dusch och bastu finns också. Naturligtvis av mycket hög standard, i direkt anslutning till den utsökta Volgsjön. Här erbjuds nästan allt i form av aktiviteter. Robert och Carina Karlsson driver och äger det norrländska inlandets kanske förnämligaste camping och stugby! Dessutom så får jag inte betalt för att skriva det här.

LJUDDÄMPARE AV KLASS
www.stalon.nu

Detta är tillverkaren av den filmkända ljuddämparen - Stalondämparen! Den används rikligt på filmen Urskogsjakt i norr med spetshundar, med naturligtvis perfekt resultat! Varför ska man köpa någon annan ljuddämpare egentligen? Funderar du på inköp, gå in på Daniel Axelssons hemsida!

LOTIN FÄLLOR, & ANNAT
www.lotin.se

Lars-Olof Lundgren har tillverkat rejäla och väderbeständiga fångstredskap sedan mycket lång tid tillbaka. Själv är jag nästan smått kär i hans kråkfågelfälla som är en självklarhet för yrkesfolk. Fällor, solpaneler och vädurspumpar...

MIRANDA FRINGS
www.nogg.se/fjellripa

Är detta kanske Norrlands mest jakt och fiskeintresserade kvinna, där mångsidigheten bräcker det mesta i sin väg? Rent spontant när jag ibland gästar hennes hemsida är att; det känns som att mina utedagar per år bleknar i jämförelse... Följ en karaktär och hennes äventyr, och som dessutom - framförallt uppdaterar sina upplevelser betydligt oftare än vad jag gör.

MIRIAM FJÄLLBERG

www.naturmagi.se

Här finns riktigt fina naturprodukter för hälsa och skönhet. Inte för att kanske just jägare är i behov av yttre skönhetsvård, men... eller? Jag vill gärna rekommendera Miriams produkter, eftersom den sortens näringsidkande fäller i linje med mitt.

NORRBOTTENSPETSAR
www.klingsbodagard.se

En hemsida som var så tilltalande att jag bara måste skriva om den här. Anders Brismo heter en mångsysslare som håller på med både hästar, får, uthyrning, kennel och jakt! För den som är intresserad av just Norrbottenspetsar så måste du bara besöka deras hemsida! För övrigt mycket stilren, snygg och vackra bilder.

RODRIGUEZHUNTING
www.rodriguezhunting.se

Det kan fasen inte hjälpas, helt galet fräck hemsida och beundransvärt liv - med enorma framgångar!

TOMAS OCH LIVET
www.nybrand.se

 
Det finns bilder... och sedan finns det bilder. Själv anser jag mig ibland fotografera, men det är en himla skillnad mot för att vara fotograf. Min vän Tomas blogg tar spadtag djupare in i att skapa bilder, och med vad man skapar!

TRAPPER 90
www.allmo.nu

Här har det skett en del förändringar, så här måste ni titta in om ni vill se några ovanliga möbelgrupper för trädgården, tillverkade av stabilaste fura!

TRAPPERPRODUKTER, PÅ RIKTIGT
www.trapperprodukter.se

 
Bara hemsideadressens namn gör ju att jag självklart måste ta upp denna som länk! Här saluförs verkligen allt. Precis rubbet, från ostbrickor till nyckelringar, trangiapannor, klädhängare, vackra tenntrådsarmband, trunkar, fodral och kaffepåsar, termosar, plast och exklusiva björkvrilskåsor, slaktkrokar, lädersmorning, den berömda fjällduken. Vettar, snöskor, plastpåsar, skitbra slutstycksknopp av gummi, plånböcker, mjukisar och till tenntråd. Ja, vad är det inte de säljer? Här finner du definitivt det du söker!

VILTVÅRD & FÄLLOR
www.dantraps.se

Gunne har trappat ner med att vara näringsidkare, medan Estrid och Tim Rasmussen har trappat upp. Lycka till önskar Trappern! Licenstillverkare av Evalds ”IHJÄL”. Lika intressant som annat om jakt och fångst!

ÅSELETRAPPERN
www.aseletrappern.se

Jag blev glatt överraskad när jag bara härom dagen fick höra min Maria läsa upp tidningsannonsen att "Åseletrappern" skulle vara på Bolidens jakt och fiskemässdagar och ställa ut. Till dags dato hade jag aldrig hört talas om han, men nu är jag fullt påläst. Jag gick så klart fram till hans monter och tog i hand, presenterade mig och lyckönskade välvilligt hans idé och person! Han heter Johan Glavhammar och är en rätt ung kille, med många år i skogen, och en hel del filmande på hand. Jag tog hans keps med logga för att ha den i Norge på Elverumsmässan. Det är det bästa jag vet med människor som faller för alternativen och har ambitionerna som Egyptierna har sand! Johan har stora filmprojekt på gång, och jag uppmanar alla intresserade att köpa hans film när den väl kommer ut!